Mluvící hmatový glóbus - návod

8. července 2021

Hmatový glóbus nabízí těžce zrakově postiženým zájemcům reliéfně dobře vyznačené kontinenty, pohoří, oceány, moře, ale i oba obratníky, rovník atd. Jste-li kromě toho vybaveni i audiočtečkou štítků PenFriend alespoň verze 2, můžete ji s glóbusem zkombinovat, a ten tak začne "mluvit". Návod k PenFriendu 3 si můžete stáhnout z našeho Centra stahování.

Mluvící hmatový glóbus

Na povrchu glóbusu je integrováno 122 bodů se zvukovými informacemi. K jejich přehrání jen stačí přiložit PenFriend tenkým koncem na libovolné místo a ozve se příslušný zvukový záznam.

Původní zvukové soubory, které je nutné před používáním nejprve stáhnout a nahrát do PenFriendu, jsou přirozeně v angličtině, neboť distributorem výrobku je britský RNIB. Pro ty, kdo tento jazyk neovládají, spolek Eye-T.cz celou sadu zvukových souborů počeštil a nabízí je rovněž ke stažení zdarma.

Glóbus si lze zakoupit v prodejnách Tyflopomůcek SONS ČR. Návod k použití ve formátech TXT a PDF, jakož i zvukové soubory v češtině si můžete bezplatně stáhnout také z našeho Centra stahování.


MENU

Vyhledávání