Nové stránky TyfloCentra Liberec

29. června 2011

Od dnešního dne mohou těžce zrakově postižení klienti libereckého TyfloCentra (a nejen oni) získávat informace o tamním středisku z nových stránek. Vytvořili je programátoři a webdesignéři občanského sdružení Eye-T.cz a k dnešnímu dni je oficiálně předali do správy zaměstnancům TyfloCentra Liberec, o. p. s.

Stránky jsou založeny na systému Joomla! verze 1.5 patřícím mezi tzv. redakční systémy, nazývané také systémy pro správu obsahu (CMS). Jednou z výhod těchto systémů je, že správce stránek nemusí nutně znát jazyk HTML ani CSS, a přesto může na stránky přidávat nejrůznější obsah.

Autoři stránek od počátečního návrhu designu až po konečné úpravy funkčnosti dbali pravidel přístupnosti pro těžce zrakově postižené uživatele náročných kompenzačních pomůcek. Stránky jsou tak přístupné nejen odečítačům obrazovky pro nevidomé, ale i softwarovým lupám a kompletům pro slabozraké, kteří mají možnost přepnout si vzhled stránek do černobílého nebo žlutočerného zobrazení pro lepší adaptabilitu svých softwarů.

Screenshot úvodní stránky ve výchozím zobrazení Screenshot úvodní stránky v zobrazení černobílém Screenshot úvodní stránky v žlutočerném zobrazení

A závěrem už jen, kde si nové stránky můžete prohlédnout.

MENU

Vyhledávání