Minutník + Budík

5. ledna 2011

Na začátku nového roku jsme pro vás připravili manuály hned ke dvěma pomůckám běžné denní potřeby, které mohou využít těžce zrakově postižení občané, a sice digitálnímu minutníku a mluvícímu budíku.

Digitální minutník

Digitální minutník

Minutník je ideální pomocník nejen do kuchyní, ale i všude tam, kde potřebujete sledovat čas. Jednoduchá manipulace Vám zaručí snadné a efektivní využití.

Pracovat s minutníkem mohou jak slabozrací, neboť velikost číslic na displeji je cca 2 cm pro minuty a 1,5 cm pro sekundy, tak i nevidomí, protože nastavování minut i sekund je akusticky indikováno a požadovaný čas lze tedy odpočítat.

Na zadní straně je minutník opatřen důmyslným klipem, za nějž lze zaháčit, ale také pověsit na magnet. Jednoduchou úpravou klipu lze vytvořit funkční stojánek pro postavení minutníku na vodorovnou plochu.

Mluvící budík BETK311B

Digitální anglicky mluvící budík

Tento anglicky mluvící budík oznamuje po stisku příslušného tlačítka aktuální čas, a to ve 12hodinovém modu, tzn. že za časový údaj přidá od půlnoci do poledne zkratku a. m., od poledne do půlnoci pak p. m.

Pro buzení si můžete nastavit zvuk kokrhajícího kohouta, kukání kukačky, nebo klasické pípání (ukázky najdete v sekci Centrum stahování). Budík má také nastavitelnou funkci automatického hlášení každé celé hodiny.

Velikost číslic na displeji je cca 2 cm, takže budík ocení i slabozrací spáči.

Manuály k oběma uvedeným pomůckám si můžete stáhnout v sekci Centrum stahování. Vše najdete i na stránkách prodejen SONS www.tyflopomucky.cz, kde si zmiňované zboží můžete také zakoupit.

MENU

Vyhledávání